Premiere 21 april 2017 in Amsterdam

Ooit hopen wij voldoende fondsen te vinden om een eigen voorstelling rondom Lady Ada te ontwikkelen. Wij denken dat theater een uitstekende manier is om leerkrachten te verleiden meer te gaan doen het materiaal van CSunplugged en/of te beginnen met ICT op school. Bij onze aanvragen moeten we kandidaat sponsoren niet alleen overtuigen van het nut van computational thinking in primair onderwijs, we moeten ook uitleggen dat zoiets zonder computers onderwezen kan worden, en dat theater de vorm kan zijn om de 98% “niet zo geinteresseerden” te raken.

Onze Lady Ada wil spelen zal nog wel een tijd op zich laten wachten, maar het helpt als veel mensen de prachtige voorstelling Ada.Ada.Ada zien.
Zoe Philpott spreekt vandaag op Uprise Fest. Zonder theatertechnicus, dus geen daar is geen voorstelling. Wij zijn trots dat het ons gelukt is in minder dan tien dagen tijd het podium en publiek te vinden voor een schoolvoorstelling op vrijdag. De voorstelling is voor leerlingen Hyperion en studenten Breitner Academie in zaal op loopafstand van de pont. Het is ons een genoegen jullie als gasten daarbij uit nodigen.
Heb je tijd? Mis het niet, en bestel een (gratis) kaartje via http://ladyadainamsterdam.eventzilla.net
Vriendelijke groet
Joek van Montfort en Marijn van der Meer

Deel 4-6 te downloaden

Trots dat de delen 4 tot en met 6 nu ook in het Nederlands zijn vertaald. Het boek is hier te downloaden (of op de homepage). De komende tijd zal ik de lesjes nog stuk voor stuk aan de website toevoegen.

Ga aan de slag met, ook voor computers, onmogelijke problemen in deel 4, kryptografie in deel 5 of ga in deel 6 in op het menselijk aspect van het computergebruik, hoe zorg je dat mensen ook nog met deze computer overweg kunnen?

CSunpluggedDEEL_4-6.pdf

Veel nieuwe lesjes online

Vandaag, had ik al veel eerder moeten doen, alle lesjes online gezet om ze per stuk te downloaden. Ze staan overigens allemaal in het het eerste boek, dus echt nieuw zijn ze niet.

Wel kom ik hierbij tot het tweede nieuws. Het tweede boek is af. Binnenkort zijn Deel 4 tot en met 6 ook verkrijgbaar…

Groet,

Marijn

Bonusactiveit

In het kader van Codeweek 2015 is er een bonusactiviteit beschikbaar. De activiteit gaat over internetprotocollen, maar brengt ons weer eeuwen terug in de tijd. Een oude stad heeft alleen kleitabletten beschikbaar voor communicatie, maar heeft ook last van slordige boodschappers die zo nu en dan een steekje laten vallen.

Je kan de activiteit hier vinden.

Binnenkort zal ook deel IV tot en met VI van CSUnplugged in het Nederlands beschikbaar komen en we zijn bezig met een uniek project namelijk CSUnplugged-de show dat een mooi startpunt kan vormen voor scholen die serieus met computeronderwijs willen beginnen. We zijn nog op zoek naar meer sponsors om dit mogelijk te maken! Dus wil je sponsoren of weet je een sponsor neem contact met ons op. Heeft je school bij voorbaat al interesse in een voorstelling laat het ons dan ook graag weten.
E-mail ons

groet,

Marijn van der Meer (namens het CSUnplugged team)

Tweede druk uitgedeeld bij #tegenlicht meetup

De Tegenlicht uitzending van 23 november 2014 had een uitstekend item over hoe in Engeland het informatica onderwijs voor zowel basis- als secondair onderwijs vernieuwd is.
Bij de traditionele MeetUp volgend op Tegenlicht uitzendingen konden belangstellenden gratis een exemplaar krijgen van ons boek. Daarvoor was de eerste druk niet toereikend, exemplaar 101 tot 200 zijn gisteren van de pers gerold.

Wil jij ook gratis het boek krijgen, stuur ons een berichtje

Verbeteringen

De guerrilla lancering bij aftrap van CodeweekEU was zeer geslaagd. Vijftig exemplaren verlieten Nemo naar alle uithoeken van het land. En als het gedrukt is en gelezen wordt komen de voorstellen voor verbetering vanzelf. Daarom hier een verbeterde PDF. Mocht jezelf opmerkingen hebben: ons info adres staat open voor suggesties, verbeteringen en aanvullingen.